tuners showing no lock  SOLVED

Live TV, EPG, Recordings, Pay TV CAM, Remote Access and other issues
Post Reply
techdoctor
Posts: 15
Joined: Thu Feb 15, 2018 10:24 pm

tuners showing no lock

Post by techdoctor » Sat Mar 03, 2018 8:32 am

Vbox and SW in my signature.
After sorting out my network problems. The Vbox has steadily been losing tuner lock. First tuner 4 lost lock, then tuner 3 (which I assume its a power saving function) and then two days ago all tuners lost lock. Tried rebooting several times.
Did think it might be a cabling problem, but won't be able to try a new cable until Monday.
Anything else I can try.
Vbox XTI-3334. SW Ver 2.58

User avatar
admin@vbox
Site Admin
Posts: 264
Joined: Mon Jan 16, 2017 11:20 am

Re: tuners showing no lock

Post by admin@vbox » Sun Mar 04, 2018 7:30 am

Hi @techdoctor
It's ok for the VBox to lose lock - however the VBox should resume its lock whenever there is a channel viewing/recording request
If it is unable to lock, I suggest the following
1. Go to services to make sure that all services are up and running (except from BROADBAND_SNMP which is disabled by default)
2. try to watch a channel
3. If the VBox doesn't lock - try to reboot the VBox by going to the web interface (Shutdown) and press on the restart button
4. Try to watch a channel - if this doesn't work, it may be a reception issue

techdoctor
Posts: 15
Joined: Thu Feb 15, 2018 10:24 pm

Re: tuners showing no lock

Post by techdoctor » Wed Mar 07, 2018 7:25 pm

Sorry for not contacting sooner. I am rather busy at the moment. So won't be able to do too much until this weekend.
Vbox XTI-3334. SW Ver 2.58

User avatar
admin@vbox
Site Admin
Posts: 264
Joined: Mon Jan 16, 2017 11:20 am

Re: tuners showing no lock

Post by admin@vbox » Thu Mar 08, 2018 7:56 am

No problems we are here

techdoctor
Posts: 15
Joined: Thu Feb 15, 2018 10:24 pm

Re: tuners showing no lock  SOLVED

Post by techdoctor » Thu Mar 08, 2018 8:18 pm

Finally tracked the problem down to the cable from the lnb. Ran a 10m test cable to my workshop and the vbox worked fine with tuners showing lock. And able to stream to my Linux laptop.
Just got to buy 60m of sat cable now.
Vbox XTI-3334. SW Ver 2.58

User avatar
admin@vbox
Site Admin
Posts: 264
Joined: Mon Jan 16, 2017 11:20 am

Re: tuners showing no lock

Post by admin@vbox » Mon Mar 12, 2018 8:24 am

Wow thanks for sharing, sounds like you've made some digging

techdoctor
Posts: 15
Joined: Thu Feb 15, 2018 10:24 pm

Re: tuners showing no lock

Post by techdoctor » Sat Mar 17, 2018 6:46 pm

Just put in the new cable from LNB to Vbox. Everything working fine.
Just need to sort out a few network gliches now. I guess moving into a house where the cabling has been done by somebody else is always going have issues.
Many thanks for all your help.
Vbox XTI-3334. SW Ver 2.58

Post Reply